Ga direct naar de content

Zorgboulevard

Voor een gezond Rotterdam-Zuid

Hogeschool Rotterdam heeft de ambitie om studenten een nadrukkelijke rol te laten spelen in het onderzoeken en verbeteren van gezondheidsaspecten in Rotterdam-Zuid. Vanuit deze ambitie hebben we een locatie op de Zorgboulevard geopend, wat ons in staat stelt om te midden van en in samenwerking met zorgaanbieders te werken aan innovatie en onderzoek.

Toon:

Het Zorgstudiepunt is de locatie van Hogeschool Rotterdam op de Zorgboulevard. Hier werken onze studenten in de vorm van stages of projecten actief aan vraagstukken op Zuid. Vanuit deze locatie werken zij, samen met de opdrachtgever(s) en/of met medestudenten, docenten en onderzoekers, aan de verbetering van het gezondheidsniveau in dit gebied.

De vraagstukken die vanuit het Zorgstudiepunt worden opgepakt, hebben niet alleen betrekking op de sector gezondheidszorg. Ook studenten en docenten van opleidingen op het gebied van bijvoorbeeld financieel management, marketing, logistiek en technologie zijn actief in het Zorgstudiepunt.

Onze ambitie is nauw verbonden met andere activiteiten die gerelateerd zijn aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, waarin diverse instituten van Hogeschool Rotterdam een rol spelen en zich verenigen in het Centre of Expertise Social Innovation (EMI).

De locatie wordt tevens gebruikt om zorgprofessionals te ontmoeten voor (onderlinge) bijscholing, het opzetten van studieprogramma's en het maken van samenwerkingsafspraken rondom stages en projecten.

Instituut voor Gezondheidszorg

Het zorgstudiepunt wordt ondersteund vanuit het Instituut voor Gezondheidszorg (IvG) van Hogeschool Rotterdam. 

Zorgboulevard

Maasstadweg 21 3079 DZ Rotterdam

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.