Ga direct naar de content

Instituut voor Commercieel Management

De professionele ondernemer van straks

Het instituut leidt toekomstig zakentalent op tot de professionele ondernemer van straks. Hiermee draagt het instituut bij aan versterken van de innovatiekracht.

Toon:

Zoekt u hulp bij het schrijven van uw ondernemersplan? Wilt u advies bij het in de markt zetten van een nieuw product? Heeft u handen nodig bij het uitvoeren van een marktonderzoek? Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een project, stage- of afstudeerdracht. Studenten van ons instituut werken voornamelijk aan praktijkopdrachten van het Rotterdamse bedrijfsleven op gebieden als bedrijfsopvolging, startende ondernemingen, wijkeconomie, marketing, marktonderzoek en bedrijfsvoering.

Bekijk de praktijkmogelijkheden

U kunt bij ons terecht voor de opleidingen

Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie is vanaf heden verdeeld in vier specialisaties. Deze specialisaties noemen we 'community's'.

De internationale havenstad Rotterdam biedt onze studenten vier uitdagende omgevingen waarin zij zichzelf kunnen ontwikkelen. Elke omgeving vraagt om specifieke kennis en skills van de commercieel econoom. Onze student kiest de community waarin hij/zij professional wil worden. Het einddoel van elke community is echter hetzelfde: het diploma Commerciële Economie. Alleen de weg er naar toe is anders.

Betere verbinding met de praktijk

De student wordt opgeleid tot een breed inzetbare professional in een commerciële werkomgeving. De community's zijn er om hen nog beter te verbinden met de praktijk. Er wordt gewerkt met geselecteerde bedrijven uit Rotterdam. Zij zorgen voor praktijkcases, projecten, stageplaatsen, gastsprekers en praktijkbegeleiders. Dit zorgt voor een duidelijke focus binnen een brede opleiding.

Hieronder volgt per community een nadere toelichting:

Small Business en Retail Management: Entrepreneurship

De student Small Business en Retail Management: Entrepreneurship wordt opgeleid tot zelfstandig ondernemer of manager bij een businessunit van een groot bedrijf. De student werkt aan zijn ondernemende vaardigheden, leert een onderneming op te starten en deze draaiende houden. Businessplannen schrijven, verkoopgesprekken voeren en onderhandelen zijn belangrijke onderdelen. Tevens leert de student hoe ze de binnenlandse en buitenlandse markten kunnen veroveren.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.