Ga direct naar de content

Expertisecentra

Verbinden van onderzoek, praktijk en onderwijs

Hogeschool Rotterdam wil door middel van het verbinden van onderzoek, onderwijs en de praktijk bijdragen aan de ontwikkeling van Rotterdam en aan de beroepsvaardigheden van de studenten.

In zogenaamde centres of expertise worden onderzoek, onderwijs en de praktijk verbonden. In de programma's van de centres of expertise werken onderwijsinstellingen, praktijkpartners en mogelijk andere spelers (overheid) gericht samen aan complexe Rotterdamse vraagstukken.

Die samenwerking betekent naast innovatieve oplossingen een inspirerende leeromgeving voor studenten én meerwaarde voor alle partijen. 

Vanuit Hogeschool Rotterdam zijn twee centres of expertise opgezet:

  • Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI)

    Het Expertisecentrum maatschappelijke Innovatie (EMI) is een aan Rotterdam Zuid verbonden netwerkorganisatie die werkt aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen, werken, zorg & welzijn en onderwijs.

  • RDM Centre of Expertise

    Binnen RDM Centre of Expertise werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.