Ga direct naar de content

RDM Rotterdam

Samen werken aan de Rotterdamse haven

RDM Rotterdam is dé innovatie-etalage van het Rotterdamse havengebied, waar techniek op een aantrekkelijke manier zichtbaar wordt gemaakt.

Toon:

RDM Rotterdam is dé innovatie-etalage van het Rotterdamse havengebied, waar techniek op een aantrekkelijke manier zichtbaar wordt gemaakt. Midden in de haven – maar toch verrassend dicht bij de stad – biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. Samen werken zij hier aan het vormgeven van de nieuwe maakindustrie voor haven en stad. Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen vult dit aan en zorgt voor een dynamisch en energiek RDM, een plek die je gezien moet hebben! RDM Rotterdam wordt vormgegeven door het Havenbedrijf Rotterdam en Hogeschool Rotterdam.

Onderwijs & onderzoek

voor technische toptalenten van morgen

Bijzonder aan het onderwijs op de campus van RDM Rotterdam is de vestiging van mbo- en hbo-onderwijs onder één dak: Innovation Dock. Het Albeda College en Hogeschool Rotterdam werken hier samen: met elkaar en met de op RDM gevestigde bedrijven. Ook zijn er samenwerkingsverbanden met andere kennisinstellingen als de TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam, YES!Delft, STC-Group, Rotterdam Mainport University en TNO. Op de campus hebben zij volop ruimte voor toegepast onderzoek, innovatie, interactie en experiment.

Vanuit Hogeschool Rotterdam zijn de opleiding Automotive en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst op RDM gevestigd. Ook is het de praktijk- en projectlocatie voor andere techniekopleidingen van de hogeschool. 

Op de campus vindt ook toegepast onderzoek plaats; Kenniscentrum Duurzame HavenStad draagt met praktijkgericht onderzoek bij aan beter opgeleide professionals en innovatie van bedrijven en organisaties in stad en haven. 

RDM Centre of Expertise is dé innovatiemotor voor haven en stad. Binnen dit expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam werken onderwijs, onderzoek en bedrijven op de campus samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.