Proefstuderen

Kennismaken met je nieuwe opleiding

Als je nog twijfelt welke opleiding je wilt gaan volgen, is het leuk en interessant om alvast eens te proeven aan een opleiding tijdens Proefstuderen.

Proefstuderen is bedoeld voor iedereen die een opleiding in voltijd wil gaan volgen op Hogeschool Rotterdam en nog twijfelt over de studiekeuze.

Data proefstuderen

In studiejaar 2015-2016 zijn er vijf proefstudeerdagen. Deze vallen op verschillende dagen, dus kijk goed bij jouw opleiding op welke dag proefstuderen wordt aangeboden. Je kunt meedoen aan het ochtendprogramma (9.00 - 12.30 uur) en/of aan het middagprogramma 13.30 - 17.00 uur).

De vier proefstudeerdagen vóór 1 mei zijn bestemd voor eindexamenleerlingen en belangstellenden die op dit moment geen opleiding volgen. De laatste proefstudeerdag na 1 mei is speciaal bestemd voor voorexamenleerlingen. 

Proefstuderen eindexamenleerlingen (havo 5, vwo 6, mbo niveau-4)

Proefstuderen 1: 18/19 november 2015 - Aanmelden 1 sep t/m 8 nov
Proefstuderen 2: 15/16 december 2015 - Aanmelden 9 nov t/m 6 dec
Proefstuderen 3: 20/21 januari 2016 - Aanmelden 7 dec 2015 t/m 10 jan
Proefstuderen 4: 22/23 maart 2016 - Aanmelden 11 jan t/m 13 mrt

Proefstuderen voorexamenleerlingen (havo 4, vwo 5 en mbo niveau-4)

Proefstuderen 5: 8/9 juni 2016 - Aanmelden 14 mrt t/m 29 mei

 

Kunstopleidingen

De opleidingen Vormgeving, Autonome Beeldende Kunst en Arts & Crafts (Ad) van Willem de Kooning Academie bieden geen reguliere proefstudeerdagen aan. Tijdens de open dagen kun je wel deelnemen aan workshops en proeflessen van alle studierichtingen. Daarnaast worden ook verschillende voorbereidende cursussen aangeboden. Meer informatie kun je vinden op de website van Willem de Kooning Academie.

Voorbereiding en programma

Voorbereiding

Voordat je komt proefstuderen verwachten we van jou dat je je al georiënteerd hebt op de opleiding door middel van het bezoeken van een open dag of de website. Sommige opleidingen hebben een studieopdracht als voorbereiding. In het programma vind je daar meer informatie over.

Programma

Als proefstudent ga je gedurende een dagdeel een college (les) volgen, in groepjes werken of meedoen aan een practicum. Zo krijg je een indruk van de opleiding, de sfeer en het beroep waarvoor je wordt opgeleid.

Aan- of afmelden

Aanmelden

Je kunt je vanaf 1 september 2015 aanmelden voor de eerste proefstudeerdag van studiejaar 2015-2016. Onder het kopje 'Data' vind je de aanmeldperiodes per proefstudeerdag. 

Na je aanmelding ontvang je een registratiemail. Neem deze mee op de proefstudeerdag.

Afmelden

Mocht je door omstandigheden niet aanwezig zijn, meld je dan tijdig af via de registratiemail die je ontvangen hebt na je aanmelding.

Meer informatie

Heb je vragen over het programma of je aan-/afmelding?

We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.30 uur.