Proefstuderen

Een dag kennismaken met je nieuwe opleiding

Als je (bijna) zeker weet of nog twijfelt welke opleiding je wilt gaan volgen, is het leuk en interessant om alvast eens te proeven aan een opleiding tijdens Proefstuderen.

Voor wie?

Proefstuderen is bedoeld voor iedereen die een opleiding in voltijd wil gaan volgen op Hogeschool Rotterdam en nog twijfelt over de studiekeuze.

  • Vóór 1 mei: de vier proefstudeerdagen vóór 1 mei zijn bestemd voor eindexamenleerlingen van havo, vwo, mbo niveau-4 en belangstellenden die op dit moment geen opleiding volgen.

    Let op! Bij de opleidingen Verloskunde, Medische Hulpverlening en Fysiotherapie kunnen voorexamenleerlingen ook al proefstuderen op 12 februari en 31 maart 2015.
  • Ná 1 mei: er is na 1 mei één proefstudeerdag voor de leerlingen in het voorexamenjaar van havo, vwo en mbo niveau-4.

Data

  • Donderdag 20 november 2014   - Inschrijving gesloten
  • Dinsdag 16 december 2014* - Inschrijving gesloten
  • Donderdag 12 februari 2015* - Inschrijving gesloten
  • Dinsdag 31 maart 2015* - Aanmelden van 29 jan t/m 18 mrt
  • Donderdag 4 juni 2015* - Aanmelden van 19 mrt t/m 20 mei

De inschrijving gaat op de aangegeven datum tussen 09.00 en 09.30 uur open.

* De Proefstudeerdagen van de opleidingen Commerciële Economie, CE: SportMarketing & Management en Small Business en Retail Management vinden plaats op woensdag 17 december 2014, 11 februari 2015, 1 april 2015 en 3 juni 2015.

De opleidingen Vormgeving, Autonome Beeldende Kunst en Arts & Crafts (Ad) van Willem de Kooning Academie bieden geen reguliere proefstudeerdagen aan. Tijdens de open dagen kun je wel deelnemen aan workshops en proeflessen van alle studierichtingen. Daarnaast worden ook verschillende voorbereidende cursussen aangeboden. Meer informatie kun je vinden op de website van Willem de Kooning Academie.

Voorbereiding

Voordat je komt proefstuderen verwachten we van jou dat je je al georiënteerd hebt op de opleiding door middel van het bezoeken van een open dag of de website. Sommige opleidingen hebben een studieopdracht als voorbereiding, kijk in het programma onderaan deze pagina voor meer informatie.  

Programma

Als proefstudent ga je gedurende een ochtend of middag een college (les) volgen, in groepjes werken of meedoen aan een practicum. Zo krijg je een indruk van de opleiding, de sfeer en het beroep waarvoor je wordt opgeleid.
 
Kijk voor het programma van jouw opleiding onderaan deze pagina. 

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor de proefstudeerdag van 31 maart 2015. Onder het kopje 'Data' vind je de aanmeldperiodes per proefstudeerdag. 
 
In het aanmeldformulier meld je je aan voor het ochtendprogramma van 09.00 tot 12.30 uur. Houd er rekening mee dat je in de middag (13.30 tot 17.00 uur) wordt ingedeeld, als het ochtendprogramma vol zit.

Na aanmelding ontvang je een registratiemail. Neem deze mee op de proefstudeerdag.

Afmelden

Mocht je door omstandigheden niet aanwezig zijn, meld je dan tijdig af via de registratiemail.

Meer informatie

Mocht je vragen hebben over het programma of je aan-/afmelding, kun je mailen naar proefstuderen@hr.nl.

Programma per opleiding

Economie

Gedrag en Maatschappij

Gezondheidszorg

Kunst

Media & ICT

Onderwijs

Techniek