Menu English

Online Mini-symposium RC Zwangerschap & Geboorte

16 juni 2020

Adoptie en abortus

Programma Online mini-symposium
Thema: Adoptie en abortus (deel 1)
Dinsdag 16 juni 2020 / 14.30 – 16.00 uur

Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) hebben we het mini-symposium dat oorspronkelijk gepland stond voor 7 april helaas moeten annuleren. Omdat het nog steeds niet verantwoord is om met grotere groepen samen te komen, bieden we dit mini-symposium met als thema 'Adoptie en abortus' nu online aan op dinsdag 16 juni a.s. Omdat het enige tijd onzeker was of het symposium online door kon gaan, heeft de uitnodiging even op zich laten wachten. 

We hebben een interessant programma samengesteld dat bestaat uit twee delen. In deel 1 zal Tom Hendriks namens het Fiom aandacht besteden aan de mogelijkheden m.b.t. hulverlening bij onbedoelde zwangerschap. Hierbij komt specifiek 'afstand doen ter adoptie' aan de orde. Vervolgens zal Nanja de Loos, maatschappelijk werker bij Siriz, iets vertellen over het keuzeproces rondom een onbedoelde zwangerschap (keuzegesprek) en welke ondersteuning Siriz daarbij kan bieden. 

In het tweede deel van het mini-symposium verzorgt Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland een sessie die geheel in het teken staat van begeleiding aan vrouwen die een miskraam hebben gehad. De uitnodiging voor dit separate onderdeel volgt binnenkort.

Programma deel 1

14:20 Inloop Zoom meeting
14:30 Introductie, Hanneke Torij, projectleider regionaal consortium
14:35 Ongeplande zwangerschap & afstand ter adoptie, Tom Hendriks, senior specialist hulpverlening FIOM
15:05 Beantwoorden vragen vanuit de chat*
15:15 Keuzeprocesbegeleiding bij onbedoelde zwangerschap: het keuzegesprek, Nanja de Loos, maatschappelijk werker Siriz
15:45 Beantwoorden vragen vanuit de chat*
15:55 - 16:00  Afronding

*Via de chat worden de vragen m.b.t. de betreffende presentatie verzameld. Vervolgens worden er een aantal vragen uitgelicht en voorgelegd aan de spreker. Overige vragen worden verzameld en de antwoorden worden (indien mogelijk) uiterlijk binnen 14 dagen aan de deelnemers teruggekoppeld via mail. 

Online
Het mini-symposium vindt plaats via Zoom. Wanneer u zich heeft aangemeld ontvangt u een link naar de online meeting.

 

Aanmelden
Als u zich al heeft aangemeld n.a.v. de vooraankondiging, dan hoeft u dat niet nogmaals te doen.
Wilt u zich alsnog aanmelden, dan kan dat via deze link. Aanmelden kan tot en met maandag 15 juni 12:00 uur a.s.

Kosten
Aan deelname zijn géén kosten verbonden.

 

Graag tot 16 juni!
Met vriendelijke groet,

Angélica Venekamp
Coördinator regionaal consortium

Het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland bestaat uit vele ketenpartners in de regio en  heeft als één van haar doelen het verbeteren van de kwaliteit van de geboortezorg door middel van het uitwisselen en toegankelijk maken van kennis. Om dit doel te bereiken organiseert het regionaal consortium vier keer per jaar een mini-symposium dat in het teken staat van de geboortezorg. De mini-symposia zijn kosteloos en toegankelijk voor studenten en docenten van Hogeschool Rotterdam en professionals in de geboortezorg.